Filmul „Usturoi” va fi difuzat in avanpremiera la Oradea, in cadrul Conferintei „Discriminarea nu este ereditara”

Evenimentul organizat de Asociatia „Cultura in miscare” va avea loc joi, 18 februarie 2016, la Hotelul Hilton din Oradea, începând cu ora 18.00. Speakerii acestei ediții sunt Petre Florin Manole, membru al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) și Radu Băzăvan, blogger, scenaristul și producătorul filmului “Usturoi”.

Participarea la conferință este gratuită și accesibilă oricărei persoane interesate dar, din motive organizatorice, se face doar pe bază de invitație solicitată la adresă de e-mail: contact@culturainmiscare.ro.

Ulterior, Filmul va rula, timp de o săptămână, începând cu data de 19 februarie, ora 18.00, la Cinema Palace, Lotus Center.

Transylvanian Garlic (Filmul Usturoi) from Lucian Alexandrescu on Vimeo.

De la început, Asociația Cultură în Mișcare și-a propus să creeze proiecte culturale care să inspire acțiune. Asociația promovează valorile dialogului, toleranței, voluntariatului și cooperării, cultivă deschiderea spre diversitate și multiculturalism, susține drepturile omului, condiție sine qua non a oricărei societăți democratice și afirmă ca participarea la viață cetății nu este atributul exclusiv al autorităților executive ci este, mai ales, obligația societății civile a locuitorilor cetății – cetățenii.

Asociația Cultură în Mișcare a demarat proiectul unei serii de conferințe prin care își propune să contribuie la cristalizarea identității orașului, la reconstruirea imaginii lui, spre ușurarea stabilirii căii pe mai departe. Cultură în Mișcare “zăbovește” asupra oamenilor, etniilor, religiilor, evenimentelor sau curentelor culturale care au modelat Oradea de-a lungul timpului. Subiectele întâlnirilor sunt diverse, abordând orice fațete, unghiuri, peisaje sau spații ale toposului cultural. Obiectivul este asumarea mișcării în domeniul cultural.

Distribuie informația
Alte știri