Final de proiect furtunos – Târg meteo la Gojdu

Joi, 13 iunie de la ora 13.30, în sala festivă a Colegiului Național “Emanuil Gojdu”, va avea loc festivitatea de final a proiectului, final celebrat printr-o expoziție de proiecte ale paricipanților, de la prognoze meteo, până la mici instrumente meteorologice construite de cei mici. Coordonatorul proiectului, Alex Trandafir, va prezenta activitățile din cadrul proiectului precum și rezultatele și continuitatea acestuia. Vor ține discursuri și Berchez Daniela, cadrul didactic responsabil cu acest proiect, dar și directorii instituției de învățământ. Accesul publicului este deschis începând cu ora 13.30.

Proiectul Thunder Generation a luat naștere la începutul acestui an, prin programul Fondul Științescu al Fundației Comunitare Oradea. Acesta a durat 4 luni și s-a desfășurat printr-o serie de acțiuni și ateliere în domeniul meteorologiei. Ce a fost diferit este modul în care acestea au avut loc? Atelierele s-au bazat pe educația S.T.E.M. (Science, Technology, Engeneering, Mathematics), printr-un amalgam de experiemente ca toți elevii de gimnaziu participanți să poată înțelege cât mai bine fenomenele din atmosferă, abordând teme precum prevenirea și prognozarea furtunilor, aplicarea meteorologiei în domeniul aviației, dar și multe altele.

Prin finanțarea obținută, liceul este acum dotat cu una din cele mai performante stații meteorologice din județ, transmițând date în timp real online pe platforma Wunderground. Astfel, aceasta a reprezentat o portiță unică pentru elevi, prin care au putut lucra și procesa date reale exact de pe școala unde învață, monitorizând cât mai bine fenomenele meteorologice.

Ca o ultimă dotare achiziționată prin proiect va fi o cameră web 360, care va transmite live online imagini reale de pe acoperișul liceului. Aceasta vine în ajutorul stației meteo, pentru a completa datele stocate cu imagini live din toate cele 4 puncte cardinale, facilitând o imagine de ansamblu asupra tuturor fenomenelor meteorologice ce au loc în orizontul local al orașului Oradea.

Proiect finanţat de Romanian American Foundation, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Oradea, cu sprijinul donatorilor individuali și al finanțatorilor locali: Vernicolor, UniCredit Bank, Fundația Elena Neagu, Celestica, Decitex RO, RER Vest, Faist Mekatronic, VPK Packaging, ADLO, Qubiz, Inteva Products, Nidec, Sema Express, AstorMueller Group, Bugatti.


Coordonator proiect, Alex Trandafir


Distribuie informația
Alte știri