Final de stagiune cu șlagăre și voie bună la Filarmonica Oradea

Stagiunea de concerte 2023-2024 se încheie cu două concerte cu titlul Rapsodiile muzicii ușoare românești – O istorie simfonică a muzicii ușoare românești. Monica Anghel, Florin Estefan, Cristian Mogoșan, Eusebiu Huțan, Hector Mendoza și Ovidiu Lazăr, alături de pianistul Emil Ocoș, corul și orchestra Filarmonicii Oradea, sub bagheta dirijorului Andrei Tudor au făcut un show spumos, care a electrizat publicul.

Începutul concertului a fost unul de suflet, corul și orchestra împreună cu publicul interpretând imnul Cristos a înviat din morți. Cu Casa mea interpretată de cvartetul Operei Române din Cluj-Napoca (Estefan, Mogoșan, Huțan și Mendoza), urmată de CopaculNe iubește cineva (Monica Anghel), Țărăncuță, tărăncuțăLalele (Ovidiu Lazăr)Da, da poate tu ești șansa meaLângă inimă îmi staiNoapteaUnde eraiDau viața mea pentru-o iubire, până la Ani de liceuTu ești primăvara meaLa fereastra taEternitateDe-ai fi tu salcie la malSpune-mi și Dorul, soliștii s-au relaxat treptat, inclusiv Monica Anghel care a fost o bună parte din concert foarte emoționată, amintind că în 28 mai a sărbătorit 39 de ani de carieră, iar în 1 Iunie își serbează ziua de naștere. Pianistul Emil Ocoș, corul și orchestra și dirijorul Andrei Tudor au oferit șlagărelor vechi și noi colorit simfonic sau de jazz, și pe alocuri chiar o altă aură. Buna dispoziție și bucuria de a cânta a muzicienilor de pe scenă s-au transmis publicului, iar entuziasmul acestuia a crescut și tot crescut, cele peste două ore spectacol fără pauză zburând rapid.

În sală nu s-au aflat doar copiii și adolescenții din anii `70-`90, când aceste cântece au devenit șlagăre, ci și copiii acestora, adolescenți și tineri care au gustat muzica și show-ul făcut de artiștii de pe scenă. Orice interdicție de a fotografia sau filma ar fi fost ignorată din start, mulți dintre spectatori fotografiindu-și și filmându-și artiștii și cântecele preferate. Show-ul s-a încheiat cu standing ovations, artiștii interpretând de două ori Dorul lui Aurelian Andreescu.

Concertul se reia seara aceasta de la ora 19, în sala Enescu-Bartok. Artiștii vor avea ocazia să ajute alți decreței și tineri adulți să se întoarcă în timp și se le ofere o doză de tinerețe, de optimism, de melancolie și o ocazie de a-și aminti idealuri poate uitate, de a-și revedea drumul parcurs, de a se umple de mulțumire pentru ce au realizat până acum sau de a-i stimula să schimbe direcția. Și să îi electrizeze cîteva ore bune.

Daniela Stoica

Distribuie informația
Alte știri