Finlanda devene oficial membră NATO, marți, 4 aprilie

Finlanda va deveni marţi cel de-al 31-lea stat membru al NATO şi steagul finlandez va fi ridicat pentru prima dată la sediul organizaţiei, a anunţat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

El a precizat că arborarea steagului Finlandei la sediul NATO din Bruxelles va avea loc marţi, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la ora 15.00, potrivit Agerpres.

„Toţi suntem de acord că aderarea Suediei trebuie să aibă loc rapid”, a spus Stoltenberg, referindu-se la cealaltă ţară nordică care a făcut cerere de aderare, dar aceasta nu a fost ratificată de două state membre, Turcia şi Ungaria.

„Finlanda va deveni membră a alianței de apărare NATO marți, 4 aprilie 2023”, a anunțat și președintele finlandez Sauli Niinistö, care va călători la Bruxelles și va participa la ceremonia oficială de aderare organizată la sediul Alianței.

Finlanda aderă la NATO după ce vineri, 31 aprilie, Parlamentul Turciei a ratificat în unanimitate intrarea țării nordice în Alianța Nord-Atlantică.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri