Firma din Bihor care produce 300.000 de măști chirurgicale pe zi

Foto: green-report.ro

Firma Techtex, membră a grupului Taparo, a pus în funcţiune încă două linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, activitatea desfăşurându-se în patru schimburi pentru a creşte capacitatea de producţie la 300.000 de bucăţi pe zi, informează compania.

Conform aceleiaşi surse, fabrica din Oşorhei va fi utilată şi cu o linie de producţie de măşti FFP2 (clasă superioară de protecţie), care va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare, iar până la sfârşitul lunii aprilie va mai intra în producţie încă o linie de măşti chirurgicale.

„În acest moment, Techtex este singurul producător de materiale ţesut (TNT) de la noi din ţară şi poate asigura cantitatea necesară pentru producţia a două dintre cele trei straturi ale măştilor chirurgicale, dar şi pentru combinezoane, halate, bonete şi lenjerii de pat de unică folosinţă. De două săptămâni a început producţia de echipamente de protecţie, precum şi livrarea acestora către românii aflaţi în prima linie în lupta împotriva COVID-19”, se arată în comunicat.

Sursa: incont.ro

Distribuie informația
Alte știri