Firmele au 20 de zile de la 1 ianuarie să mărească salariul minim la 2.230 lei în Revisal

Modificarea salariului minim pentru angajați trebuie realizată de agenții economici în registrul Reges/Revisal în termen de 20 de zile lucrătoare de la data creșterii salariului minim – 1 ianuarie, a transmis șeful Inspecției Muncii, Dantes Nicolae Bratu, conform Agerpres.

„În conformitate cu art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților, modificarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată se transmite în registrul general de evidență a salariaților – REGES/REVISAL în termen de 20 de zile lucrătoare de la data producerii modificării, respectiv de la data de 1 ianuarie 2020″, a precizat inspectorul general într-un comunicat.


Inspecția Muncii a amintit că, de la 1 ianuarie 2020, salariul minim brut va crește la 2.230 lei. Astfel, începând cu prima zi din 2020, toate drepturile și obligațiile stabilite potrivit legii se determină raportându-se la 2.230 lei, salariul de bază minim brut, subliniază Inspecția Muncii.


Distribuie informația
Alte știri