Firmele si institutiile nu prea pun pret pe prevenirea incendiilor. 46 de controale ale pompierilor au scos in evidenta 370 de nereguli

În vederea aplicării legalităţii în domeniul situaţiilor de urgenţă, în perioada 12 – 16.09.2016, Inspecţia de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a desfăşurat 46 de controle la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost depistate un număr de 370 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, dintre care 108 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 318 sancţiuni contravenţionale, cuprinzând 266 de avertismente şi 52 de amenzi în valoare de 101 000 lei.

Principalele nereguli au constat în: lipsa dotării corespunzătoare cu mijloace de intervenţie pentru stingerea incendiilor, neexecutarea lucrărilor de verificare a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile specifice (găleţi, lopeţi, târnăcoape, căngi), exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii şi suprasolicitarea acestora prin conectarea simultană a mai multor consumatori la aceeaşi priză, neasigurarea marcării complete a tuturor căilor de acces şi evacuare cu indicatoare de siguranţă, deficienţe de ordin organizatoric la nivelul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă etc..

Pe timpul controalelor au fost organizate şi desfăşurate 48 de exerciţii de evacuare şi de intervenţie, respectiv 49 de instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

Distribuie informația
Alte știri