Flagrant: Orădean prins în timp ce i-a dat 1000 euro mită unui poliţist care a denunţat fapta. Comunicat DGA

Marţi, 2 iunie a.c., ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au realizat prinderea în flagrant a unui bărbat în vârstă de 45 ani, din Oradea, în timp ce dădea mită suma de 1.000 de euro unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Bihor – Biroul Rutier al Poliţiei oraş Salonta, cu scopul ca acesta să nu dispună măsurile legale într-un dosar penal în care era cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În fapt, în ziua de 30.05.2020, orădeanul a fost depistat de poliţist în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice, iar în urma verificărilor s-a constatat că nu deţine permis de conducere. Pentru a scăpa de răspunderea penală, conducătorul auto i-a oferit poliţistului o sumă de bani cu titlu de mită. Oferta a fost refuzată de ofiţerul de poliţie care a sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Bihor, sesizare înaintată de îndată unităţii de parchet competente, împreună cu care s-a realizat acţiunea de prindere în flagrant.

După audieri, procurorul a dispus cercetarea în continuare a bărbatului prins în flagrant pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, sub măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Alte știri