Flori si lacrimi pentru marea cantareata. Florica Duma, condusa pe ultimul drum. VIDEO

Sute de admiratori, cantareti de muzica populara, primarul Ilie Bolojan sau oameni care o cunosteau doar de la televizor, au venit, joi dupa amiaza, in Cimitirul din Oradea pentru a-si lua ramas bun de la solista de muzica populara, Florica Duma, rapusa de o boala necrutatoare, in dimineata zilei de 9 mai.

In aplauzele celor prezenti,totusi putini, raportat la numarul mare de admiratori pe care i-a avut artista, sicriul cu trupul neinsufletit a fost scos din capela la ora 14.15, pe acordurile melodiei „Te-oi crapa lume cu dor”.

Interpreta care a transformat chiuitul in arta s-a nascut in 9 decembrie 1946, in catunul Caranzel, judetul Bihor. A început sa cânte de la vârsta de 9 ani, intr-un borcan, care-i amplifica vocea rascolitoare si a ajuns, peste ani, sa lase in urma un repertoriu muzical de neegalat. In anii 80, a terminat Facultatea de Stiinte Economice la Universitatea din Timisoara. Apoi a profesat ca economist si s-a stabilit in Oradea dar nu a rupt niciodata legatura cu zona natala.

Apropiatii spun ca Florica Duma avea inca multe de spus si mai ales de cantat in muzica populara. In urma cu un an si jumatate si-a lansat ultimul album iar toamna trecuta incepuse sa pregateasca un altul, de doine.

Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

Distribuie informația
Alte știri