Florian Bodog: „Cred că este momentul să dăm drumul la legea vaccinării”

Fostul ministru al sanatatii, senatorul bihorean Florian Bodog, trage un semnal de alarma dupa declararea epidemiei de gripa in Romania.

Eu cred că cea mai bună decizie pe care ar fi putut să o ia românii, ar fi fost să se vaccineze. De la sfârșitul anului trecut, s-au făcut campanii de informare, să ne vaccinăm împotriva gripei și de dezinformare, din parte anti-vacciniștilor, să nu ne vaccinăm. Cred că este momentul să dăm drumul și la legea vaccinării. Cred că ar fi un moment bun„, a scris demnitarul pe Facebook.

Potrivit acestuia, vaccinarea antigripală este un bun mijloc în a acționa împotriva gripei și împotriva infecțiilor respiratorii. Fostul ministru a mai scris că orice pacient care are o afecțiune preexistentă, care o afecțiune cronică trebuie să apeleze la medicul de familie și să fie vaccinat.

​În România este, oficial, începând de miercuri, epidemie de gripă, după ce s-au înregistrat 3 săptămâni epidemice consecutiv și 54 de decese din cauza bolii. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă.

Școlile nu se închid, dar „inspectoratele școlare pot lua decizia suspendării cursurilor în școlile sau clasele unde absenteismul depășește 20%”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri