Florian Bodog: Medicii ar putea să se pensioneze, la cerere, la vârsta de 67 de ani

Medicii ar putea să se pensioneze, la cerere, la vârsta de 67 de ani, indiferent de sex, potrivit unei inițiative depuse de fostul ministru al Sănătății, bihoreanul Florian Bodog și senatorul PSD Ion Rotaru.

Cei doi oferă ca argument pentru această modificare legislativă deficitul de personal în sistem și faptul că multe spitale din România au fost închise în ultimul timp din cauza lipsei de specialiști.

„Aproape că nici nu mai e cazul să discutăm cu privire la presiunea imensă care se exercită asupra sistemului medical românesc din cauza lipsei deja cronocizate a a personalului medical în special în zonele mai puțin dezvoltae, dar chiar și în orașele mari, cum sunt capitalele de județ. Astfel, comform statisticilor publicate, deși promoțiile absolvenților de învățământ superior de licență în domeniul medical, în ultimii ani din România au fost de patru ori mai mari față de cei 2.500 de absolvenți în 1990, multe spitale din țară au secții închise din lipsă de specialiști”, se arată în expunerea de motive a proiectului, conform hotnews.ro.

Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbați și 63 de ani pentru femei, prevăzută în Legea 230/2010.

Distribuie informația
Alte știri