Florica Cherecheș: Bugetul actual e făcut in bătaie de joc

Bugetul actual e făcut in bătaie de joc spune parlamentarul liberal, Florica Cherecheș. Ea susține că a a fost construit pe un PIB care se majorează la 1022,5 miliarde, pe o inflație de 2,8% și un curs leu/euro de 4,67 lei , asolut nerealiste.

In opinia sa, motorul de creștere economică pe care a mizat PSD-ALDE s-a gripat, iar consumul este într-o puternică scădere. Parlamentarul liberal consideră că rata șomajului de 3,2% e mult prea optimistă și se bazează și pe plecarea tinerilor din țară, 400 pe zi.

„Este un buget care vrea să pară că mulțumește pe toată lumea, însă, în realitate, nu rezolvă nicio problemă importantă pentru România”, mai spune Florica Cherecheș. Ea declară că banii sunt insuficienți pentru medicamente, sau programe pentru boli cronice. De aceea dispar din lista de investiții 3 spitale regionale (din 8 promise) si se fac tot felul de improvizații pentru infrastructura școlară.

„Este un buget făcut în bătaie de joc pentru multe categorii sociale”, mai spune parlamentarul liberal. In opinia sa , primăriile primesc o nouă lovitură – subfinanțarea va bloca toate proiectele de investiții. Singurul lucru bun este faptul că alocația copiilor a crescut ca urmare a adoptării amendamentului PNL, la 150, respectiv 300 lei.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri