Florica Duma a fost iubita nu numai in tara ci si de romanii din Ungaria. I-au facut parasas de pomenire la Gyula

Florica Duma a trecut la cele vesnice pe data 9 mai si a fost inmormantata in Cimitirul Municipal din Oradea. Dumnezeu, pe care l-a implorat „sa coboare pe Pamant” pentru a vindeca „lumea pacatoasa”, a ales sa o urce pe EA la ceruri ca sa le cante ingerilor in graiul bihorenilor.

Florica Duma a fost iubita nu numai in tara ci si de romanii din Ungaria. Acesta e si motivul pentru care interpreta de melos popular din Bihor, ce a transformat chiuitul in arta, a fost pomenita de acestia.

I s-a organizat un parastas la Catedrala Ortodoxa Romana din Gyula. Au participat rude, prieteni, admiratori, iar slujba a fost tinuta de preotul de la catedrala, impreuna cu parintele Vasile Sabau, de la Biserica cu hramul Sf Gheorghe din Oradea.

Evenimentul a fost filmat de o echipa de jurnalisti ai emisiunii in limba romana de la Televiziunea de Stat Maghiara, iar reportajul de 15 minute a fost difuzat de respectiva institutie. „Romanii din Ungaria au iubit-o si au apreciat-o foarte mult. Vestea mortii sale a zguduit comunitatea noastra”, se arata in materialul filmat la parastasul Floricai Duma, spun cei de la stirilekanald.ro.

Distribuie informația
Alte știri