Florin Cîțu: Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui guvern, este o campanie pentru viață

„Este prima oară când putem să vedem sfârșitul pandemiei”, a subliniat luni seară, la TVR, premierul Florin Cîțu. Cinci milioane de români ar trebui să fie vaccinați până la 1 iunie, în condițiile în care ieri a fost depășit pragul de 3 milioane. Când vom atinge 60-70% din totalul celor imunizați, „putem să discutăm de a scoate masca din spațiul public”, a explicat Cîțu, dând exemplul altor state.

„Campania aceasta de vaccinare nu reprezintă un moft, nu este un obiectiv al acestui guvern, este o campanie pentru viață”, a declarat prim-ministrul, amintind că anul trecut, pe vremea aceasta, România era în stare de urgență, fără nicio perspectivă pentru un vaccin”, a spus premierul.

“Avem un obiectiv important la 1 iunie 5 milioane de persoane vaccinate. Pentru români trebuie să fie foarte clar că dacă vrem să revenim la normalitate, să mergem din nou la restaurante, să mergem la concerte, să mergem la plajă, să mergem în vacanţe, trebuie să ne vaccinăm. Vom discuta despre toate aceste reguli după ce vom atinge….”, a afirmat premierul.
 
Întrebat dacă nu putem vorbi nici măcar de eliminarea carantinei de noapte, Florin Cîţu a răspuns: “În acest moment nu, depinde cum evoluează lucrurile în perioada următoare”.
 
Circulaţia pe timpul nopţii este restricţionată, între orele 22.00 şi 5.00. 
Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri