Fondul de Mediu a prelungit depunerea de dosare pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice” pana la 13 decembrie

Administratia Fondului de Mediu a anuntat prelungirea pana la 13 decembrie a sesiunii pentru depunarea dosarelor de primire de subventii in programul „Casa Verde Fotovoltaice”. Masura vine dupa ce programul a fost suspendat o perioada buna de timp ca urmare a unor suspiciuni de frauda. Suma alocata de catre autoritati pentru acest program este de 230 de milioane de lei.

Scopul programului il reprezinta cresterea eficientei energetice, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera prin producerea de energie electrica din surse regenerabile la locuintele situate la cel putin 2 km fata de reteaua nationala de distributie a energiei electrice si prin reducerea utilizarii combustibililor conventionali.

Finantarea nerambursabila acordata de AFM este in procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveste o gospodarie. In cadrul unei sesiuni, solicitantul poate depune o singura cerere de finantare pentru o parte sau pentru toate gospodariile cuprinse in lista potenitialilor beneficiari publicata pe site-ul AFM. Pentru fiecare gospodarie se poate obtine finantare o singura data.”, arata Fondul de Mediu intr-un comunicat de presa.

Distribuie informația
Alte știri