Fonduri europene 2020: Programul Innotech Student, din 1 iunie

Programul Innotech Student, prin care studenții vor putea obține fonduri europene cu valori maximale de câte 40.000 – 100.000 euro fiecare pentru mici afaceri, ar urma să se lanseze de la 1 iunie 2020, a declarat luni ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

„Este un program cu un orizont de așteptare mare pentru studenți. Suntem în curs de definitivare a Ghidului solicitantului. Primim cu 30 de milioane de euro într-o primă etapă. Sper să avem cu data de 1 iunie apelul de proiecte lansat”, a spus Boloș, la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Mediafax.

Prin acest program vor fi selectați, în prima fază, o serie de administratori de grant, care vor realiza proiecte mai mari în care vor include studenți, dar și masteranzi și doctoranzi, ca membri ai grupurilor-țintă.

Acești beneficiari finali vor parcurge o serie de cursuri de antreprenoriat, programe de întreprinderi simulate, vor primi sesiuni de mentorat și sprijin la realizarea planurilor de afaceri, pentru ca în final o parte dintre ei să primească granturi cu valori maximale de la 40.000 de euro pentru firme în care angajează 2 salariați, și 100.000 de euro, pentru angajarea a 5 salariați.

Alte știri