Fonduri insuficiente pentru investițiile în infrastructura rutieră a Bihorului

Sumele prevăzute în buget pentru autostradă, pentru DN76 sau pentru centurile ocolitoare din Bihor sunt total insuficiente. E declarația deputatului PNL Gavrilă Ghilea care susține că a depus amendamente pentru suplimentarea banilor.

Pentru DN 76 Oradea – Deva, în special pentru aducerea sectorului Ștei – Vârfurile, unde au avut loc alunecările de teren, la o formă cât de cât civilizată a cerut 30 de milioane in plus față de cei 70 de milioane de lei alocați.
De asemenea, a solicitat încă 20 de milioane pentru Centura Aleșd și tot atât pentru începerea lucrărilor la Centura Beiuș – Ștei ce trebuia finalizată in anul 2015.

„Cu doar 700 de milioane de lei bugetați în acest an, autostrada A3 rămâne mult subfinanțată. Doar tronsonul Suplac – Borș are nevoie de 900 milioane de lei. 700 de milioane sunt necesare doar pentru tunelul Mezeș, lung de 2,4 km. 50 de milioane de lei în plus am cerut și pentru tronsonul de autostradă A3 Suplac – Borș, dar cu precădere pentru Biharia – Borș, singurul care ar putea fi dat în funcțiune anul viitor”, mai spune Ghilea.

Distribuie informația
Alte știri