Fost primar din Beiuș, trimis în judecată de DNA pentru finanțarea ilegală a clubului local de fotbal

Foto: stirileprotv.ro

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Domocoş, fostul primar al orașului Beiuș.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, procurorii din cadrul DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Nicolae Domocoş, la data faptelor primar al municipiului Beiuş, pentru abuz în serviciu, în formă continuată, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că Adrian Nicolae Domocoş, în calitatea menţionată, ar fi aprobat, fără respectarea dispoziţiilor legale, în perioada 30 iulie 2008 – 7 decembrie 2015, 347 de ordonanţări din partea Primăriei municipiului Beiuş prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 3.406.063 lei din bugetul local în folosul Asociaţiei sportive Club Fotbal „Bihorul” Beiuş.

Anchetatorii precizează că, în perioada 2008-2012, Domocoş ar fi ocupat şi funcţia de preşedinte al clubului, fiind astfel singura persoană care aproba referatele, din partea clubului de fotbal, prin care erau solicitate de la bugetul local sume de bani pentru sprijinirea activităţii.

Primăria municipiului Beiuş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 3.406.063 lei, suma respectivă reprezentând şi un folos necuvenit obţinut de către Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş, informează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.

Distribuie informația
Alte știri