Fostii sefi de la Cultura, condamnati definitiv. Vezi ce pedepse au primit Adrian Dume si Anca Banda

Curtea de Apel Oradea s-a pronunțat, marți, în dosarul fostului şef al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Adrian Dume şi al Ancăi Banda, directoarea Casei de Cultură din Beiuş.

Adrian Dume a rămas cu condamnarea la 2 ani și 2 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea exercitării drepturilor de a fi director sau manager. Pe Anca Banda Curtea de Apel a condamnat-o la 7 luni închisoare plus interdicția de a deține funcția de manager sau director, ambele pedepse fiind suspendate condiționat pe un termen de încercare 2 ani și 7 luni.

In plus, inculpaţii au fost obligati sa plateasca în solidar la suma de 116.000 lei, despăgubiri civile, în favoarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Bihor. Instanta a pastrat si sechestrul asigurator asupra sumei de 40.000 lei pusă la dispoziţia organelor de urmărire penală de către Anca Banda. Cei doi au de platit si cheltuieli de judecata de 5.000 lei fiecare.

Anul trecut, DNA Oradea i-a trimis in judecata, procurorii acuzandu-i că au provocat un prejudiciu de peste 125 de mii de lei bugetului Centrului, in urma decontarii unor cheltuieli pentru organizarea şi desfăşurarea mai multor evenimente care, de fapt, nu au avut loc, pe baza unor documente măsluite.

foto : adevarul.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri