Fostul Episcop-vicar al Oradiei, în stare gravă, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Foto: bzi .ro

Episcopul Sălajului, Petroniu Florea, se află în stare gravă la secția de Terapia Intensivă a unui spital din Cluj, după ce s-a infectat cu coronavirus. Acesta a fost internat la sfârșitul lunii octombrie. În momentul internării, starea lui de sănătate era una stabilă. Între timp, însă, aceasta s-a deteriorat semnificativ, astfel încât Înalt Preasfinţia Sa a fost transferat pe secţia de Terapie Intensivă.

La începutul lunii noiembrie, Claudiu Nichia, consilier și purtător de cuvânt al Episcopiei Sălajului, anunţa că „Preasfințitul a fost infectat cu COVID-19, iar de vineri a fost internat inițial la Zalău, iar acum se află în Cluj pentru tratament și monotorizare. Potrivit medicilor, starea de sănătate este una medie”, declara reprezentantul Episcopiei la acel moment.

PS. Petroniu Florea s-a născut în 30 noiembrie 1965 în localitatea Târgu-Mureş, judeţul Mureş, fiind al 8-lea dintre cei 9 copii ai familiei. În iulie 1988 a dat examen de admitere la Institutul Teologic Ortodox din Sibiu şi a fost declarat admis. În 10 aprilie 1999 a fost hirotonit diacon. În noaptea Sfintelor Paşti din 11 aprilie 1999 a fost hirotonit preot celibatar pe seama catedralei arhiepiscopale din Alba-Iulia.

În sesiunea de lucru din 12 septembrie 2000, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales ca arhiereu-vicar al Eparhiei Oradiei cu titlul de “Sălăjanul”. Este hirotesit ca arhimandrit la 14 septembrie 2000 de arhiepiscopul Andrei Andreicuț de Alba Iulia. La data de 1 octombrie 2000 a fost hirotonit și instalat ca arhiereu-vicar al Eparhiei Oradiei, cu titulatura de “Sălăjanul” în Biserica cu Lună din Oradea.

Din data de 13 februarie 2008 este episcop al nou înființate episcopii a Sǎlajului, cu sediul la Zalău.

Distribuie informația
Alte știri