Fostul medic al Casei de Pensii Bihor, Ovidiu Pleşa a ajuns dupa gratii

3 ani de închisoare cu executare este sentinţa finală în cazul medicului Ovidiu Pleşa, de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită de procurorii DNA Oradea.

Pentru asistenta sa, Monica Teodora Ignat, magistraţii au menţinut condamnarea la închisoare cu suspendare şi au obligat-o ca „pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate”.

Ovidiu Pleşa a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Oradea după ce a fost prins luând 235 de şpăgi, într-o singură lună, în valoare de peste 55.000 de lei. Medicul orădean a fost înregistrat ambiental de procurori în cabinetul său.

În februarie 2017, medicul oradean şi asistenta sa au fost condamnaţi luni de Tribunalul Bihor la 3, respectiv, doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită în formă continuată. Sentinţa de miercuri a Curţii de Apel este definitivă, iar medicul a fost dus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.

Distribuie informația
Alte știri