Fostul prim procuror de la Beiuş, Gligor Sabău, achitat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Foto: antena3.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a achitat definitiv pe fostul prim procuror de la Beiuş, Gligor Sabău. Acesta fusese acuzat DNA Oradea de19 fapte de corupţie sau asimilate celor de corupţie.

În acelaşi dosar, alături de Gligor Sabau a fost achitată definitiv procuroarea Adriana Ardelean de la Parchetul Judecătoriei Beiuş, acuzată de un pretins abuz în serviciu, dar si cumnatul prim-procurorului, omul de afaceri Dinu Lupaş.

Odată cu pronunţarea soluţiei, instanţa a transmis o adresă la Consiliul Superior al Magistraturii, solicitând să ia măsuri pentru repunerea în drepturi a magistratului. Gligor Sabău va fi încadrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

DNA Oradea l-a acuzat pe magistrat de luare de mită, șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații, trimiţându-l în judecată, în stare de arest preventiv. În dosar, au mai fost deferite justiției alte două persoane – Adriana Ardelean, procuror la același parchet la data faptei, pentru abuz în serviciu, și Mihai Dinu Lupaș, pentru șantaj.

Sursa: crisana.ro

Distribuie informația
Alte știri