Fostul primar al comunei Roșia, în atenția ANI pentru conflict de interese

foto/ screenshot facebook

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a 17 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010. Unul dintre cei vizați este Bonca Florin, fost Primar al Comunei Roșia din județul Bihor, anunță ANI într-un comunicat de presă.

Potrivit documentului, în perioada exercitării mandatului de Primar al Comunei Roșia, Județul Bihor (2016-2020) a semnat, la data de 15 mai 2019, o autorizație de construire emisă pentru întreprinderea economică (P.F.A.) a soției sale, încălcând, astfel dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393/2004 (act normativ în vigoare până la 04 iulie 2019, fiind abrogat și înlocuit prin Codul administrativ 2019).

De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire a infracțiuni de „conflict de interese” prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, (text în vigoare până la 28 iulie 2017), întrucât în exercitarea atribuțiilor de primar, Bonca Florin a semnat a semnat acte prin care s-a obținut un folos patrimonial, pentru cumnata acestuia, care a fost încadrată în funcția de administrator al unui after-school aflat în aparatul de specialitate al primarului, iar fratele persoanei evaluate a fost numit în funcția de administrator al unei societăți comerciale înfiinţată de către Consiliul Local.

Distribuie informația
Alte știri