Fostul primar al municipiului Beiuş şi alţi angajaţi ai instituţiei, reîncarceraţi deşi erau liberaţi condiţionat

Condamnaţi în dosarul „Top Construct” de la Beiuş, fostul primar Nicu Odobasianu, şi fosţii angajaţi ai Primăriei Beiuş, Nicolae Pancu, Nicolae Sotoc şi Gelu Hasan au fost ridicaţi cu mandat şi încarceraţi la începutul săptămânii trecute, după ce deja şi-au ispăşit o parte din pedepsele încasate şi au fost liberaţi condiţionat, relateaza adevarul.ro.

Săptămâna trecută, fostul primar al municipiului Beiuş, Silviu Odobasianu alăturii de foştii angajaţi ai instituţiei, Pancu, Sotoc şi Hasan, au ajuns din nou în spatele gratiilor, pentru aceleaşi fapte, în urma unor mandate de executare emise pe numele lor de Tribunalul Bihor. Cei patru fac parte din grupul trimis în judecată de DNA Oradea în dosarul „Top Construct” şi au fost deja condamnaţi definitiv cu executare, ba chiar şi-au ispăşit fracţiile de pedeapsă, toţi fiind liberaţi condiţionat din penitenciar. Aceştia au fost condamnaţi de Înalta Curte pentru un concurs de infracţiuni, printre care şi infracţiunea de abuz în serviciu.

Ulterior publicării deciziei Curţii Constituţionale cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu, au formulat Contestaţie la executare solicitând să li se înlăture condamnarea pentru infracţiunea de abuz în serviciu ca urmare a dezincriminării faptei, invocând că nu au încălcat dizpoziţii din legislaţia primară. Contestaţia lor la executare a fost admisă. Citeste mai mult: adev.ro/p68fbs

Distribuie informația
Alte știri