Fostul sef al Parchetului din Beius si o procuroare din subordinea sa au fost suspendati de CSM

Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat că Gligor Ioan Sabău și Adriana Ardelean au fost suspendați luni din funcția de procuror ca urmare a trimiterii în judecată de către DNA pentru săvârșirea unor infracțiuni.

DNA a anunțat săptămâna trecută că procurorii l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Gligor Ioan Sabău, prim-procuror al PJ Beiuș la data faptelor, pentru luare de mită, șantaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații.

În dosar, au mai fost deferite justiției alte două persoane — Adriana Ardelean, procuror la același parchet la data faptei, pentru abuz în serviciu, și Mihai Dinu Lupaș, pentru șantaj.

DNA il acuza pe prim-procurorul Gligor Sabau de 4 infractiuni de luare de mita, santaj, favorizarea suspectului, instigare la abuz in serviciu si fals in declaratii. In acelasi dosar, procuroarea Adriana Ardelean va fi judecata pentru abuz in serviciu iar cumnatul lui Gligor, Dinu Lupas, pentru santaj.

Denuntatorul sefului Parchetului din Beius este chiar primarul Adrian Domocos de la care Gligor Sabau ar fi primit in perioada 2009 – 2012, diferite foloase necuvenite: de la lemne de foc si bani pana la racordarea locuinței personale la rețeaua de apă geotermală a orașului prin decontarea lucrării din bugetul local. In schimb, procurorul avea grija sa solutioneze favorabil dosarele penale ale edilului si sa-l protejeze in cazul unor plangeri noi.

Distribuie informația
Alte știri