FOTO – 2 în 1: parcare şi terenuri de tenis. Baza “Voinţa” pregătită pentru transformări majore

Odată cu redeschiderea noilor programe nerambursabile 2014-2020, municipalitatea orădeană intenţionează să depună spre finanţare şi un mai vechi proiect al său, cel care vizează transformarea Bazei Sportive „Voinţa”.

Printre priorităţile asumate de administraţia orădeană pentru nouă rundă de finanţare europeană se numără şi construirea unei parcări supraetajate pe strada Gh. Bariţiu, dar şi reabilitarea Bazei Sportive „Voinţa”, care funcţionează aici. Asociaţia Sportivă „Voinţa” a deţinut în folosinţă terenul cu construcţii (în suprafaţă de 10.878 mp) din anul 1956 până în 2011, când Consiliul Local Oradea a decis revocarea deciziei de transmitere în folosinţă a imobilului situat între strada Academiei şi Gh. Bariţiu. La acea dată, ideea desfiinţării bazei sportive cu cele 11 terenuri de tenis a născut o reală opoziţie în rândul comunităţii orădene.

În consecinţă, proiectul de amenajare a unei parcări, a fost completat si cu un proiect de reabilitare a bazei sportive. Astfel s-a decis ca viitoarea clădire destinată parcării, care va afecta două terenuri de sport, să găzduiască aceste suprefeţe de joc pe acoperiş. Viitoarea construcţie pe două nivele, de pe str. G. Bariţiu, va avea 301 locuri de parcare pentru autoturisme şi 20 locuri pentru motociclete.

Potrivit viceprimarului Mircea Mălan, pe strada Academiei s-ar amenaja o clădire cu destinaţie administrativă pentru Baza Sportivă, dar şi cu săli de sport pentru tenis de masă, squash şi şah. Studiul de fezabilitate mai prevede amenajarea altor cinci terenuri de tenis cu tribune, pe terenul rămas liber. Întreaga arie desfăşurată a terenului care face obiectul acestei investiţii este de 11.329 mp. Valoarea investiţiei se ridică la 3,68 milioane euro. „Studiul de fezabilitate este deja întocmit, urmează să depunem acest proiect imediat ce se vor deschide noile runde de finanţare”, a declarat Mircea Mălan.

[embpicasa id=”6250654560834916513″]

Distribuie informația
Alte știri