Foto: 2 pui de caprioara, la plimbare pe strada Sofiei. Dealurile orasului au devenit raiul animalelor salbatice

Nu e zi in care animalele salbatice sa nu ii viziteze pe locuitorii de pe strazile apropiate dealurilor orasului iar cine trece intamplator prin zona poate intalni iepuri si fazani sau chiar sa fotografieze caprioare (vezi poza strada Sofiei).

Ceea ce pare insa fascinant pentru un turist, s-a transformat in chin pentru proprietarii de case si gradini, din cauza mistretilor. Oamenii se plang ca porcii salbatici le ataca gradinile si vin pana in curti fara sa se mai teama iar mai nou ar fi aparut chiar si jderi. Periodic, oamenii sesizeaza Primaria care permite vanarea mistretilor, în condiţiile legii, în intravilanul Municipiului Oradea.

Prevederile art. 34 din Legea nr. 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic stipulează că „Pe suprafeţele din intravilan, în zona strict protejată…, recoltarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică şi a câinilor fără stăpân se realizează, în condiţiile legii, de gestionarul din zona respectivă pe baza unui contract de prestări de servicii, la solicitarea consiliului local.”

Distribuie informația
Alte știri