FOTO/ Cum va fi reabilitat Parcul Brătianu din Oradea

Parcul I. C Brătianu, cu o suprafață de 64.850 mp, a fost reabilitat ultima dată la începutul anilor 2000. Pe amplasamentul actual există un parc de recreere cu spații verzi degradate și mobilier urban învechit, stricat. Sistemul de iluminat de asemenea nu funcționează corespunzător.

Prin proiect se propune amenajarea unor terenuri multifuncționale de sport, se realizează și o pistă de pump-track și se vor efectua intervenții ce vizează remedierea deficiențelor la terenurile de sport existente.

Totodată, se are în vedere amenajarea unei zone destinată agrementului și pentru joaca copiilor și se va amenaja și o zonă de aventură, o tiroliană, precum și un ansamblu de trasee compuse din obstacole formate din elemente de lemn și cabluri din oțel fixate pe arbori.

Locul de joacă se va moderniza integral, vor fi montate echipamente de joacă din materiale cât mai naturale, adecvate copiilor cu vârsta de până la 12 ani și celor cu dizabilități. Se vor asigura suprafețe generoase plantate cu mixuri de plante perene erbacee/florale; în plus, se dorește amenajarea unui iaz auto-sustenabil și se are în vedere posibilitatea de valorificare și „refațadizare” a construcției din partea vestică a parcului (ce adăpostește sonda aparținând SC Transgex SA). În parc va exista și o toaletă publică modernă, cu sistem de auto-curățare.

Termenul estimat de execuție a lucrărilor este de 6 luni, iar valoarea totală a investiției este de 7.801.376,79  lei, inclusiv TVA.

Distribuie informația
Alte știri