FOTO. În ce stadiu a ajuns pasajul de sub Bulevardul Magheru. Edilii susțin ca se lucrează și noaptea

Lucrările la pasajul subteran de pe Bdul Magheru încep să prindă contur, scrie pe Facebook Ilie Bolojan.

Potrivit primarului, în ultimele luni ale anului trecut s-a lucrat la relocarea utilităților de pe amplasamentul pasajului şi nu s-a văzut decât deranjul. Anul acesta lucrările au continuat în forță cu forarea piloților din beton armat care formează pereții pasajului. De o săptămână au început excavaţiile, dinspre hotelul Continental, la rampa pasajului subteran. Ieri s-a turnat prima placă de beton a acestei rampe.

În fiecare zi şantierul progresează, constructorii lucrând până seara târziu. Le mulțumesc constructorilor, colegilor de la Direcția Tehnică și dlui viceprimar Birta pentru ritmul susţinut al lucrărilor. Orădenilor ce așteaptă în traficul greoi și celor ce locuiesc în zonă, suportând zgomotul și deranjul generat de lucrări, le cer scuze pentru inconvenientele create. La începutul verii, când lucrările vor fi gata, sper să constatați că a meritat deranjul, a completat Bolojan.

Turnarea radierului rampei de acces în pasajul subteran dinspre Aleea Ștrandului, a început. Totodată, până în acest moment au fost turnați aproximativ 40% din piloții forați ai pasajului. Lucrările se desfășoară cu o intensitate mare, inclusiv pe timp de noapte a anunțat viceprimarul municipiului Oradea, Florin Birta.

Podul Dacia lărgit și reabilitat și pasajul vor asigura o circulaţie fluentă în toate direcţiile, susțin edilii orașului. Problema este că după finalizarea lucrărilor, se vor începe altele, la cele două pasaje din Centrul Civic.

Alte știri