Foto – Zona Bisericii Sf. Andrei din Oradea. Ce vrea sa spuna „autorul” ?

Update: “A fost sesizată Poliţia Locală care va încerca să identifice persoanele care au aruncat respectivii pantofi. Vor patrula în zonă şi zona va fi verificată. Sesizarea a fost trimisă şi la Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Oradea, care va verifica dacă stâlpii respectivi ţin de Electrica sau Luxten, urmând ca pantofii să fie daţi jos”, a explicat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

O combinatie a cuvintelor “shoe” (pantof) si “graffiti”, “shoefiti” se refera la practica aruncarii pantofilor pentru a se balangani pe cablurile de telefon sau de inalta tensiune. Ed Koehler, un entuziast al acestui curent, a inventat termenul in 2005, desi incaltamintea a inceput sa fie atarnata cu mult timp inainte.

Adevarata intrebare este: de ce naiba oamenii pierd timp ca sa faca asta? (ca sa-si piarda pantofii?) In SUA, aceasta practica este recunoscuta drept un indicator care delimiteaza teritoriile traficantilor de droguri si granitele diverselor gasti. In timp ce valabilitatea acestei teorii nu este confirmata in Statele Unite (pantofii atarnati in suburbii pichetate de albi pot indica un traficant de cocaina?), se pare ca termenul “shoefiti” are diferite origini si traditii in intreaga lume:

ghete pe sarma

ghete pe sarme

Detalii aici

Distribuie informația
Alte știri