Fotografii animate prin programul Deep Nostalgia, la Casa Darvas-La Roche

Cu prilejul zilei de 1 Iunie, Oradea Heritage invită părinţii, bunicii şi copiii să viziteze gratuit expozițiile dedicate copiilor şi maşinuţelor veacului trecut, perioada Belle Époque și perioada interbelică, în Casa Darvas-La Roche din strada Iosif Vulcan nr. 11, în intervalul orar 10 – 13 şi 14 – 18. 

De asemenea, marti, 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, intrarea va fi gratuită pentru toți copiii la obiectivele turistice Muzeul din Cetatea Oradea, Sinagoga Sion și Muzeul Istoriei Evreilor de pe str. Primăriei nr. 25.

O noutate în cadrul expoziţiei dedicate copiilor de la Casa Darvas-La Roche este prezentarea unor fotografii animate prin programul Deep Nostalgia™. Oradea Heritage prin Fundaţia de protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor şi-a creat cont pe această platformă pentru a putea realiza şi promova cu diferite ocazii cât mai multe astfel de imagini, menite să dea viaţă personajelor – copii, doamne, domni sau imagini de grup.

MyHeritage este principala platformă globală pentru explorarea istoriei familiei. Din 2020, MyHeritage găzduiește cele mai bune tehnologii din lume pentru îmbunătățirea și colorarea fotografiilor istorice. Tehnologia remarcabilă pentru animarea fotografiilor a fost licențiată de MyHeritage de la D-ID, o companie specializată în reconstituirea videoclipurilor folosind învățarea profundă. MyHeritage a integrat această tehnologie pentru a anima persoanele din fotografiile istorice și pentru a crea imagini video de înaltă calitate și realiste. Funcția Deep Nostalgia™ folosește mai multe drivere pregătite de MyHeritage. Fiecare driver este un videoclip format dintr-o secvență fixă de mișcări și gesturi. Deep Nostalgia™ poate aplica foarte precis driverele pe o persoană din fotografia dvs., creând un scurt videoclip pe care îl puteți împărtăși cu prietenii și familia. Driverul ghidează mișcările din animație, astfel încât să vă puteți vedea strămoșii zâmbind, clipind și întorcând capul.

Fotografiile prezentate au surprins pentru eternitate un uriaș mozaic de chipuri și atitudini din trecut, capabil să redea atmosfera unei lumi aproape uitate, o mașină a timpului care ne poartă spre copilăria veacului trecut, făcându-ne cunoștință cu copiii și jucăriile de atunci.

De la daghereotipie, calotipie, ambrotipie și până la fotografia digitală a fost un pas de aproape două secole. Astăzi, când socializarea însemnă snapchat, whatsapp, facebook sau instagram, este aproape imposibil de imaginat faptul că în urmă cu o sută de ani fotografia era considerată un lux. Copiii erau îmbrăcați frumos și duși la fotograf, de cele mai multe ori pentru a marca un eveniment special, iar amintirea experienței avea să îi urmărească ani întregi. Inocența din privirea copiilor este aceeași, atunci și acum. Din fotografiile sepia și de pe ecranul tabletei, copii ne zâmbesc la fel și ne roagă să fim mai buni, mai generoși, mai implicați, mai răbdători, mai creativi, mai aproape de ei.

Distribuie informația
Alte știri