Fotografiile ”parte a memoriei colective”. Premii pentru fotoreporterii orădeni

Asociația Internațională ”Euro Foto Art”. în parteneriat cu Uniunea Ziariştilor Profesionişti (UZP), filiala Bihor și Muzeul Orașului Oradea – Complexul Cultural, au organizat un concurs, dotat cu ”Cupa fotoreporterilor bihoreni” și Cupa UZP, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Fotografiei Internaționale ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly”.

La ediția a III-a a competiției s-au înscris 11 fotoreporteri din mass media online și tipărită din Bihor și Hajdu Bihar, cu colecții de câte 10 imagini, surprinse anul trecut în cele doua județe.
Lucrările acceptate surprind o serie de moment ale vieții cotidiene bihorene, impresionând în special temele sociale, dar și tragedia incediului de la Palatul Episcopal Greco – Catolic.

”Cupa fotoreporterilor bihoreni” a fost acordată artistului Szilagyi Lorand de la ”Bihoreanul”, iar Cupa UZP Bihor a revenit fotoreporterului Remus Toderici, de la ”Crișana”.

Juriul a mai acordat șase plachete ”Carol Pop de Szathmári – Szathmári Pap Károly” lui Ovi D. Pop (EFIAP), de la săptămânalul ”Zi de Zi”, lui Costel Demian de la ”Bihor Online – bihon.ro”, jurnalistei Camelia Bușu, de la ”Jurnalul Bihorean”, fotoreporterilor Ciprian Iovan de la”Crișana”, Kovács Péter și lui Matey István, ambii la ”Hajdú-Bihari Napló” din Debrețin.

Prezent la eveniment, Dacian Palladi, managerul Orașului Oradea a mulțumit tuturor reporterilor și fotoreporterilor orădeni pentru munca depus în slujba adevărului, subliniind rolul major pe care îl au în societate, fotografiile fotoreporterii fiind considerate ca ”parte a memoriei colective”.

Cristina Liana Pușcaș

Distribuie informația
Alte știri