Francezii își aleg astăzi președintele. Macron și Le Pen se luptă din nou pentru voturi

S-au deschid urnele în toată Franța. Ele se vor închide la ora 19:00 (20:00, ora României) în majoritatea localităților și la ora 20.00 în orașele mari, inclusiv în Paris. Primele sondaje la ieșirea de la urne vor fi publicate după ce votul se va încheia peste tot, la ora 20:00 (21:00, ora României). Exit poll-urile vor fi actualizate pe parcursul serii, pe baza numărătorii preliminare a voturilor. Rezultatele oficiale vor fi publicate pe site-ul Ministerului de Interne, notează France 24.

Francezii vor decide dacă îl realeg pe președintele centrist Emmanuel Macron sau merg pe mâna dreptei radicale, Marine Le Pen.

Votul de astăzi va stabili cine conduce a doua cea mai mare economie a Uniunii Europene, în timp ce războiul din Ucraina face ravagii la ușa Blocului. Franța este a doua economie a UE, care numără 27 de membri, singura cu drept de veto în Consiliul de Securitate al ONU și singura sa putere nucleară. Pe măsură ce războiul se prelungește în Ucraina, conducerea franceză va contribui la conturarea răspunsului Europei.

Distribuie informația
Alte știri