Francezul Maxime Vachier-Lagrave a câştigat prima etapă a circuitului Grand Chess Tour, jucată la Bucureşti

Foto: SuperChess/facebook.com

Superbet Chess Classic Romania 2022, prima din cele cinci etape ale ediţiei din acest an a Grand Chess Tour, s-a desfăşurat în perioada 5-14 mai, cu o zi de odihnă pe 10 mai. Competiţia de la Bucureşti a fost una de şah clasic, în care jucătorii au evoluat sistem turneu, fiecare cu fiecare, iar câştigătorul a fost decis în urma punctajului acumulat. Premiile etapei de la Bucureşti au fost de 350.000 de dolari.

Vachier-Lagrave, care a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 5,5 puncte, a fost recompensat pentru victoria finală cu un cec de 77.667 de dolari. Vachier-Lagrave a ocupat locul secund la ediţia de anul trecut a circuitului Grand Chess Tour.

Podiumul a fost completat de doi americani, Wesley So şi Levon Aronian, tot cu 5,5 puncte, fiecare primind câte 67.667 dolari.

Cel mai bun şahist român al momentului, Bogdan Deac (locul 59 mondial), s-a clasat pe locul patru, cu 4,5 puncte, la egalitate cu americanii Fabiano Caruana şi Leinier Dominguez, fiecare fiind recompensat cu un cec de 26.333 dolari.

A doua etapă a circuitului Grand Chess Tour va fi Superbet Rapid & Blitz Polonia (premii de 175.000 de dolari), în perioada 17-24 mai, la care va participa şi românul Constantin Lupulescu.

Sursa: agerpres.ro

COMPANIE DE TRANSPORT INTERNAȚIONAL MĂRFURI ȘI LOGISTICĂ din Parcul Industrial Borș
ANGAJEAZĂ ECONOMIST SENIOR
CONDIȚII
Absolvent studii superioare economice
Vechime minim 5 ani in domeniu, cuprinzând toate aspectele activității financiar-contabile
Cunoșterea temeinica a legislației financiar-contabile in vigoare
Cunoștințe de operare MS Office (Word, Excel);
CV se trimite la adresa angajări@inovativlogistic.ro, pentru programare interviu

Alte știri