Franţa, puternic lovită de valul cinci al pandemiei. Spitalele activează planul alb

Foto: g4media.ro

Valul cinci al pandemiei loveşte puternic Franţa unde numărul persoanelor spitalizate este în creştere. Medicii spun că majoritatea celor care ajung la ATI sunt pacienţi nevaccinaţi. Săptămâna aceasta s-a înregistrat un număr record de contaminări, nemaîntâlnit din noiembrie anul trecut, când Franţa se afla în carantină. Rând pe rând, spitalele din nordul, sudul, sud-vestul şi estul Franţei activează planul alb care presupune măsuri suplimentare pentru a face faţă actualei situaţii sanitare.

Autorităţile le cer francezilor să-şi reducă întâlnirile şi să renunţe la petrecerile de sfârşit de an. Discotecile s-au închis pentru următoarele 4 săptămâni iar în baruri şi restaurante nu se mai poate dansa.

Aproape 6 milioane de persoane s-au testat într-o săptămână, un record faţă de săptămânile precedente. Vaccinarea în rândul celor care au nevoie de a treia doză pentru a-şi menţine valabil permisul sanitar s-a accelerat.

Peste 12,5 milioane de francezi au deja a treia doză de vaccin. Obiectivul guvernului de la Paris este ca până de Crăciun 20 de milioane să primească doza booster.

Distribuie informația
Alte știri