Franța, sufocată din nou de COVID. Ar putea reintroduce certificate verzi la granițele sale europene

Autoritățile sanitare franceze au anunțat vineri, 8 iulie, că Franţa a depăşit  pragul de 150.000 de morţi din cauza COVID-19, conform Le Figaro. Numărul persoanelor bolnave de covid-19 a crescut vineri la 17.944, de la 17.719 cu o zi anterioară .În total, 1.027 de bolnavi au fost internaţi la terapie intensivă, dintre care 128 în ultimele 26 de ore, potrivit autorităţilor.

Conform  ultimelor rapoarte, de la 12 iunie, 12% dintre cazurile pozitive reprezentau cazuri de reinfectare. De asemenea, în intervalul 1 martie 2021-12 iunie 2022, reinfectările aveau un procent de  4,1% dintre cazurile confirmate.

Reinfectările ”cresc continuu de la apariţia valului omicron”, a precizat  un epidemiolog de la Santé publique France Vincent Auvigne.

Conform proiectului de lege, publicat pe site-ul Atlantico și confirmat de Ministerul Sănătății, Franța intenționează să introducă certificate verzi la granițele sale europene, în Corsica și în teritoriile de peste mări.

Decizia a fost luată în contextul apariției subvariantelor virusului, care au provocat o creștere a ratelor de infectare.

Alte știri