Fundația Comunitară Oradea lansează Fondul Științescu

Fundația Comunitară Oradea a lansat ediția a V-a, pentru care suntem în căutarea unor oameni cu idei bune în domeniul științei, dornici să le implementeze. Este unul dintre programele educaționale ale Fundației prin care știința devine mai atractivă pentru copiii și tinerii cu vârsta cuprinsă între 6 și 19 ani.

Cei care se identifică astfel trebuie să gândească o serie de activități prin care să trezească interesul copiilor față de științe și să le dezvolte gândirea critică. Robotică, printare 3D, anatomie sau astronomie, toate pot fi explicate pe înțelesul copiilor dacă știința devine accesibilă, aplicată prin activități extrașcolare și descoperită interdisciplinar. Mentorii Științescu pot fi profesori, învățători sau studenți, indivizi sau echipe, muzeografi sau pur și simplu, oameni care pot dezvolta proiecte de știință pentru mediul rural și/sau urban din județul Bihor. Fundația Comunitară Oradea urmărește finanțarea acelor proiecte care dezvoltă abilitățile cât mai multor generații de copii, dar care ies din tiparele obișnuite de predare și prin care este scoasă în evidență partea practică a științei.

Valoarea fondurilor destinate finanțării proiectelor câștigătoare a celei de-a V-a ediții a programului este de 95.000 Lei. Valoarea unei finanțări poate fi de cel mult 12.000 lei. Decizia cu privire la suma acordată fiecărui proiect va fi luată pe baza necesității relevate de bugetul aplicanților.

Cei care vor să înscrie un proiect pentru a obține o finanțare prin Fondul Științescu trebuie să consulte ghidul aplicantului și să completeze formularele de aplicare din pagina programului: https://oradea.stiintescu.ro/detalii-inscriere/ și ulterior să le transmită la adresa: teodora@fundatiacomunitaraoradea.ro

Proiectele pot fi înscrise până la data de 19 ianuarie 2023, ora 23.59.

Distribuie informația
Alte știri