Funeraliile lui Pele. Regele va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume

Foto: stirileprotv.ro

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Pele a părăsit spitalul Albert Einstein din Sao Paulo şi a fost depus la stadionul Vila Belmiro din Santos. Acolo va avea loc un priveghi de 24 de ore, urmând ca înmormântarea să aibă loc marţi, 3v ianuarie.

Cortegiul funerar, care a parcurs cei 80 de kilometri în două ore, a fost escortat de la spital la stadion de Poliţia Militară.

Stadionul Vila Belmiro din Santos a avut o însemnătate aparte pentru Pele. Aici fotbalistul a marcat 288 din cele 1.282 de goluri ale sale. Cei ce vor să aducă un ultim omagiu pentru unul dintre cei mai mari fotbaliști din lume o pot face până marți.

La priveghiul lui Pele sunt așteptate personalități mari, precum președintele țării și fotbalistul Neymar.

După 24 de ore de priveghi, sicriul Regelui va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica. Va fi înmormântat în cel mai înalt cimitir vertical din lume. Are 14 etaje, 14.000 de cripte și include chiar o grădină tropicală dotată cu o cascadă. 

Construit în 1983, cimitirul este o atracție turistică și se află la aproximativ un kilometru distanță de stadionul echipei Santos, unde Pele a scris istorie.

Distribuie informația
Alte știri