Furtuna a lăsat urme în Oradea dar și în județ: copaci doborâți de vânt, inclusiv pe mașini dar și pe o școală. Video 

Furtuna puternică ce s-a abătut, vineri după amiază, asupra Bihorului a lasăt urme. Într-un interval de circa 15 minute, în dispeceratul ISU Crișana au fost primite circa 30 de apeluri care sesizau producerea unor situații de urgență provocate de vântul puternic.

„Pentru gestionarea evenimentelor semnalate au fost mobilizate de urgență mai multe echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Marghita și Stației de pompieri Aleșd, precum și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență Borod și Popești, reprezentanți ai disbtribuitorului de energie electrică”, a transmis maior ISU Crișana, Camelia Roșca.

„S-a acționat pentru îndepărtarea copacilor doborâți de vântul puternic pe carosabil și trotuare pe străzile Xenopol Alexandru, Olimpiadei, Calea Borșului, Simion Bărnuțiu, Molidului și Aleea Ștrandului. De asemenea, pompierii orădeni au intervenit pe străzile Sfântul Apostol Andrei, Șelimbărului și Bulevardul Dacia pentru înlăturarea arborilor căzuți pe autoturisme, respectiv pentru degajarea unui copac căzut pe clădirea unei școli de pe strada Roman Ciorogariu și a unui arbore doborât de vânt pe acoperișul unei clădiri de pe strada Evreilor Deportați.

Pompierii Detașamentului Marghita au acționat în Chiribiș pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil, iar echipajele stației de pompieri Aleșd au intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe firele de curent”, a mai precizat reprezentanta ISU.

Distribuie informația
Alte știri