Furtuna Eunice a lovit Marea Britanie cu puterea unui uragan

Foto: Sky News

Furtuna Eunice a lovit Marea Britanie cu puterea unui uragan. În Londra, vântul puternic a smuls acoperișuri ale unor case, iar meteorologii au emis cod roșu și i-au avertizat pe oameni să nu iasă din locuințe, deoarece această furtună despre care spun că este cea mai puternică din ultimii 30 de ani le poate pune în pericol viața.

Porţiuni din acoperişul O2 Arena din Londra au fost „smulse” de furtuna Eunice. O parte din învelişul de culoare albă al arenei putea fi văzut fluturând în bătaia rafalelor puternice potrivit înregistrărilor publicate pe reţelele de socializare. Faimoasa construcţie, cunoscută iniţial drept Millennium Dome, găzduieşte evenimente de amploare precum concerte, dar şi restaurante, baruri, magazine şi un cinematograf.

Autoritățile se așteaptă ca furtuna să afecteze transportul public și să ducă la întreruperi ale furnizării energiei.

Cabinetul premierului britanic Boris Johnson va organiza o întâlnire de urgență vineri pentru a stabili cele mai rapide măsuri în fața efectelor furtunii Eunice.

Zeci de zboruri au fost anulate vineri, iar British Airways a transmis că siguranța este pe primul plan. Compania aeriană a comunicat că va efectua cursele cu avioane mai mari, care să reziste mai bine la intemperii.

Companiile feroviare au îndemnat clienții să călătorească doar în cazuri urgente șu au anunțat că vor fi restricții de viteză pe majoritatea liniilor din țară. Pe liniile de cale ferată sunt copaci și alte obiecte aduse de vânt, ceea ce duce la anularea sau întârzierea unor trenuri.

Eunice este a doua furtună care lovește Marea Britanie într-o săptămână, după ce furtuna Dudley a afectat miercuri părți din Scoția, nordul Angliei și Irlanda de Nord, lăsând mii de case fără curent electric. 

Distribuie informația
Alte știri