Furtuna Eunice face ravagii dar şi victime în nord-vestul Europei

Foto: news.sky.com

Furtuna Eunice continuă să afecteze nord-vestul Europei, sâmbătă dimineaţă, fiind încă aşteptate rafale puternice pe coastele germane. A lăsat în urma sa pagube materiale semnificative dar şi mai multi morţi.

Sute de zboruri, trenuri şi feriboturi au fost anulate în nord-vestul Europei, deoarece rafalele extreme ale furtunrii Eunice au trecut la mai puţin de 48 de ore după furtuna Dudley (cel puţin şase morţi în Polonia şi Germania). În Irlanda peste 80.000 de locuinţe au fost private de electricitate, vineri, la prânz, potrivit reţelei locale ESB.

În această etapă, nouă decese au fost înregistrate din cauza furtunrii Eunice.

Ultimul deces semnalat sâmbătă de poliţia din Germania: un şofer a fost ucis în urma căderii unui copac pe vehiculul său în Altenberge, în Renania de Nord-Westfalia, nu departe de oraşul Munster.

În Ţările de Jos, patru persoane au fost ucise, potrivit serviciilor de urgenţă olandeze, din cauza căderii copacilor sau în accidente. La Haga, zeci de case au fost evacuate de teama prăbuşirii clopotniţei unei biserici.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit în sud-estul Irlandei, a spus poliţia.

La Londra, o femeie în vârstă de 30 de ani a murit, după ce un copac a căzut peste maşina în care era pasageră, iar un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost ucis în apropiere de Liverpool (nord-vestul Angliei), după ce crengi şi copaci au lovit parbrizul maşinii în care se deplasa.

În Belgia, un canadian în vârstă de 79 de ani care locuia pe o barcă în portul de agrement din Ypres (vest) a murit după ce a căzut în apă în timp ce încerca să recupereze obiecte care zburaseră.

Distribuie informația
Alte știri