Gala UZP Bihor: O seară doar a noastră, a purtătorilor de vești

O zi, mai bine zis o seară doar a noastră a purtătorilor și distribuitorilor de informații și de vești, fără să-i facem concurență lui 007.

O seară în care să ne sărbătorim pe noi înșine și munca noastră, în care să ne bucurăm unii cu alții. Cel mai bun cadru de a face așa ceva este o gală și anume Gala Jurnaliștilor Bihoreni la care s-au decernat premiile Uniunii Ziariștilor Profesioniști Bihor.

Prima ediție s-a desfășurat marți seara la Casa de Cultură a Tineretului din Oradea. Fără ținută de protocol, dar cu multă voie bună, fără presiunea vizibilă a unui termen de predare a unui articol, ci pentru câteva ore relaxați de parcă nu ar exista alte știri și informații care așteaptă să fie descoperite și distribuite. Cu dorința de a ne sărbători meseria și eforturile pe care le depunem pentru a o face atât de bine cât de țin puterile și resursele.

La fel ca la Oscar, nominalizările și premiații pot fi comentați, dar munca nu ne poate fi ignorată: o spun click-urile pe site-uri, aparatele radio sau televizoarele pornite pe frecvențele noastre, ziarele vândute, comentariile din târg.

Mircea Chirilă a preluat rolul de amfitrion, iar ajutoare pe scenă i-au fost Oana Mudura, Luminița Bondar, Mădălina Diaconu, Teodora Marin, Camelia Bușu, Mihaela Blaga, Florin Budea, Florin Mihalca.

Foto: Remus Toderici

Premiul special i-a revenit lui Călin Ardelean care luptă sub sigla Pro Tv de aproape 30 de ani. Alina Fărcuța a fost desemnată cel mai bun purtător de cuvânt al unei instituții publice bihorene. Papp Istvan a fost recompensat cu titlul cel mai bun jurnalist de limbă maghiară, iar Raluca Avram, jurnalistul online al anului. Lorand Szilagy a fost desemnat fotoreporterul anului, Teodor Biriș, jurnalistul de presă scrisă al anului, Florin Mihalca, jurnalistul radio al anului, iar Bogdan Băcilă, jurnalistul de televiziune al anului.

Adrian Criș a primit marele trofeu aferent jurnalistulului anului.

Foto: Remus Toderici

Juriul condus de Florin Ardelean nu a avut cea mai ușoară misiune, Oradea și Bihorul având câțiva jurnaliști foarte buni, în toate mediile și multe nominalizări.

Au încântat auditoriul: Corul de copii  al Liceului Greco-Catolic, dirijat de profesoara Nicoleta Țâmpu, actorul Ştefan Borda, dansatorii Roli și Miruna de la Feeling Dance, solistele Briana Magdaș și Esther Malec, de la Școala de Arte Francisc Hubic, şi o pereche a trupei de dans contemporan a Teatrului Szigligeti.

Frații Jdieri au încălzit atmosfera cu muzica și ritmurile lor.

Jurnaliștii bihoreni au fost invitați să se înscrie în UZP Bihor, să-și unească forțele și pentru apărarea propriilor drepturi. Și pentru că prima Gală a fost o surpriză frumoasă, este foarte posibil ca anul viitor să-i urmeze o a doua.

Echipa Oradea în Direct

Distribuie informația
Alte știri