Gala Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Comunicat DASO

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea a organizat a VII-a ediţie a Galei Voluntarilor din Domeniul Asistenţei Sociale. Evenimentul a adunat peste 100 de persoane, voluntari care prin activitatea lor de voluntariat sprijină orădenii aflaţi în nevoie, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai instituţiilor publice care îşi desfăşoară activitatea în municipiul Oradea, pentru a le recunoaşte voluntarilor contribuţia la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi pentru a le evidenţia sprijinul oferit comunităţii din care fac parte.

În cadrul Galei, au fost acordate premii voluntarilor care s-au înscris în competiţie, pentru cel mai bun voluntar, din cadrul a 13 asociaţii şi fundaţii, astfel: de la Asociaţia Româno-Germană Alsterdorf – dl Rencsik Istvan Krisztian, Asociaţia S.O.S Autism – dna Simona Zlibuţ, cu o activitate de voluntariat de peste 10 ani în asociaţie, Fundaţia Hospice Emanuel – dra Diana Petruşan, de profesie asistent manager, de la Asociaţia Down Oradea România – dra Brindas Larisa Florina, Fundaţia People to People – dl Remus Toderici, Fundaţia de Scleroză Multiplă – dna Florica Sălăjan, Fundaţia Amia Suflet de Copil – dna Cristina Indrieş, de profesie psiholog, Asociaţia Caritas Catolica – un cuplu de voluntari tineri – Kiss Bernadett şi Antal Gergo, Asociaţia Caritas Eparhial – dl Andrei Horgoş, Fundaţia Est Europa – dşoara Nagy Natalia Claudia, Asociaţia Filantropia Oradea – dna Blaga Mariana, Asociaţia Viaţă cu Autism – dna Trif Maria Alina, profesor al Colegiului Naţional Mihai Eminescu şi Fundaţia Creştină Diakonia – dna Pap Eva, asistent social.

A fost acordat premiul de excelenţă, dlui dr Gheorghe Carp, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bihor, care a contribuit necondiţionat la susţinerea multor tineri în carierele lor profesionale.
Să fii voluntar activ la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor înseamnă disciplină, dăruire, muncă, respect şi spirit de echipă, astfel dra dr.Arina Căbuţi a fost desemnată cel mai bun voluntar al serviciului.

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Oradea – SMURD, a desemnat-o pe dra Cătălina Brisc, ca cel mai bun voluntar, care a efectuat 404 ore de voluntariat la UPU în anul 2018.
Cel mai bun voluntar din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor este dna Puriş Floarea Zoriţa, care activează în cadrul Centrului de plasament pentru copii cu dizabilităţi nr.3 Oradea, din anul 2012.

De asemenea, au fost acordate premii pentru sprijinul acordat copiilor din Centrul de Îngrijire de Zi, dlui Micu Ioan, dnei David Oana, pentru consultanţa oferită în prelucrarea şi implementarea GDPR-ului şi dnei Şurlea Andrada care participă în mod voluntar la programul derulat de către instituţia noastră, “Şcoala Părinţilor”.
Dlui Marius Lugojan de la Foto Miron Oradea, care sprijină activităţi de voluntariat Serviciului de Evidenţă a persoanelor şi în special oamenii în nevoie, internaţi în spitale, centre pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţii i-a fost acordat premiu. Pentru a puncta valoarea voluntariatului şi sprijinul oferit comunităţii, au fost acordate premii Clubului Lions Oradea şi Clubului Rotary Oradea, care au sprijinit activităţile DAS Oradea, creând oportunităţi de dezvoltare şi integrare socială, oferind şanse tinerilor talentaţi, un zâmbet copiilor mai puţin norocoşi şi ajutor unei persoane cu handicap.

Pentru iniţierea şi promovarea programului “Şcoala părinţilor”, dna Adina Ciucioiu, Şef Serviciu Programe Sociale din cadrul instituţiei noastre a fost premiată şi felicitată.

Distribuie informația și pentru prietenii tăi:
Alte știri