Garda de Mediu Bihor: Amenzi mari în urma unor controale la persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri feroase şi neferoase

Foto: facebook/ gardademediubihor

În urma unei acţiuni comune cu specialişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul de Ordine Publică, precum şi cu reprezentanţi ai Poliţiei municipiului Beiuş şi Poliţiei rurale Biharia au fost efectuate controale în localităţile OTOMANI şi ŞTEI.

Controalele au vizat modul de respectare a legislaţiei de mediu la persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi de colectare deşeuri feroase şi neferoase.

În cazul persoanei fizice din Otomani s-a constatat desfăşurarea nelegală a activităţii de colectare fier vechi, precum şi dezmemebrări auto, iar cu ocazia controlului s-a descoperit faptul că persoana în cauză incedia cabluri electrice în vederea recuperării cuprului.

Persoana fizică a fost sancţionată cu amendă în valoare de 15 000 lei şi s-a dispus sistarea activităţilor identificate precum şi valorificarea / eliminarea deşeurilor existente pe amplasament.

În cazul persoanei jurdice din localitatea Ştei, precizăm că aceasta era autorizată pentru activitatea de colectare deşeuri reciclabile, dar pe amplasament desfăsura ilegal activitatea de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electroncie (DEEE) precum şi activitatea de dezmembrări auto.

Societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 67 500 lei lei şi s-a dispus sistarea activtităţilor desfăşurate ilegal precum şi valorificarea / eliminarea deşeurilor existente pe amplasament.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri