Generalul Corneliu Mihai Lungu, fost comandant al Garnizoanei Oradea, a trecut la cele veșnice. Drum lin spre stele! 

Foto: crisana.ro

Generalul-maior dr.(r) Corneliu Mihai Lungu a trecut la celele veșnice, luni, 4 decembrie.

„Stimați colegi, cu tristețe vă anunț că a încetat din viață domnul general Mihai Corneliu Lungu. Dumnezeu să îl ierte și să îi odihnească în pace în pace!” este mesajul care a circulat pe grupul camarazilor de arme.

Generalul-maior dr.(r) Corneliu Mihai Lungu s-a născut la 6 aprilie 1941, în orașul Sibiu. A urmat Liceul Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, Școala Superioară de Ofițeri din Sibiu și Academia de Înalte Studii Militare din București, promoția 1974. A absolvit facultatea de drept. A absolvit un curs postuniversitar NATO, la Roma, în 1994, fiind vorbitor de italiană, engleză și maghiară.

A îndeplinit următoarele funcții de comandă în cadrul Armatei Române: comandant Batalion de Cercetare (Târgu Mureș, 1978), comandant Regiment Mecanizat (Beiuș, 1978-1982), comandant al Diviziei 1 Mecanizate București, comandant al Diviziei 2 Mecanizate Craiova și comandant al Diviziei 11 Mecanizate Oradea. Între anii 1994-1997 este numit Inspector General al Armatei Române, iar între 1997-2001 a lucrat în calitate de diplomat-atașat al apărării la Budapesta. În 1989 a obținut gradul de general maior. În 7 iunie 2001 a trecut în rezervă, prin decretul prezidențial 416/07.06.2001.

A publicat lucrări în domeniul strategiei militare și al fenomenului militaro-politic contemporan în reviste de specialitate. A realizat filme de instrucție pe peliculă de 16 mm. A fost un iubitor al culturii și un promotor al unor inițiative, în urma cărora s-au realizat și dezvelit statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul și bustul Generalului Traian Moșoiu, ambele în municipiul Oradea.

Înmormântarea va avea loc joi, 7 decembrie, cu onoruri militare.

Drum lin spre stele!

Distribuie informația
Alte știri