Genoa, echipa la care joacă bihoreanul George Puşcaş, a promovat în SERIE A

Foto: gps.ro

Genoa, clubul istoric din fotbalul italian pentru care joacă şi românii Radu Drăguşin, Denis Drăguş şi George Puşcaş, va reveni în elită din sezonul viitor, după un sezon în Serie B, graţie victoriei cu scorul de 2-1 în faţa lui Ascoli, sâmbătă pe propriul teren, care îi asigură locul 2 în clasament, informează AFP.

Cu două etape înainte de finalul sezonului, „Grifonii”, cum mai este denumit clubul din Linguria, au un avans de opt puncte faţă de locul trei, Bari, care a încheiat cu o remiză la Modena (1-1).

La Genoa, George Pușcaș a strâns doar patru goluri și un assist în cele 25 de meciuri jucate în acest sezon. Promovarea lui Genoa este sinonimă și cu transferul definitiv al lui George Pușcaș la formația italiană. Conform clauzei din contract, „Grifonul” este obligat să achite 4 milioane de euro pentru transferul definitiv celor de la Reading, club de la care atacantul român a fost împrumutat în această stagiune.

Genoa va promova în Serie A alături de liderul Frosinone, care şi-a validat promovarea încă de luni, după ce a învins-o pe Reggina cu scorul de 3-1, într-un meci din etapa a 35-a din Serie B.

Al treilea bilet va fi atribuit la încheierea fazei finale, care va cuprinde cele şase echipe de pe locurile 3-8 la finalul sezonului regular.

Genoa, antrenată din decembrie de fostul internaţional Alberto Gilardino (40 ani), revine în Serie A, în timp ce celălalt club din Genova, Sampdoria, lanterna roşie în Serie A, va retrograda după toate probabilităţile.

Distribuie informația
Alte știri