Germania relaxează restricțiile de călătorie pentru muncitorii agricoli sezonieri

Germania va permite muncitorilor străini să intre în ţară şi să ajute la recoltarea fructelor şi legumelor ca urmare a unei măsuri de relaxare a restricţiile de călătorie impuse anterior pentru a limita răspândirea coronavirusului. Anunțul a fost făcut în această seară de ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, informează Agerpres.

De această măsură ar putea beneficia 40.000 de muncitori sezonieri din sectorul agricol care ar putea să intre în ţară în luna aprilie a acestui an şi alți 40.000 în luna mai. Muncitorii sezonieri ar trebui să călătorească mai degrabă cu avionul decât cu autobuzul, pentru a se proteja de riscul infecţiei cu coronavirus. De asemenea, aceștia vor trebui să îndeplinească o serie de condiţii, printre care să fie supuşi unui examen medical, să păstreze distanţa socială între ei în timpul lucrului, în timp ce spaţiile de cazare vor trebui să cuprindă doar jumătate din numărul obişnuit de persoane.

Totodată, autoritățile germane au anunțat că vor încerca să atragă un număr suplimentar de 10.000 de persoane din Germania care să vină să lucreze în ferme, inclusiv şomeri, studenţi, solicitanţi de azil şi persoane aflate în şomaj temporar.

Distribuie informația
Alte știri