Germania va elimina restricțiile pentru persoanele vaccinate anti-COVID

Persoanele vaccinate anti-COVID, cu schema completă, vor fi exceptate de la anumite restricții și măsuri sanitare, în Germania.

Decizia este una destul de controversată, având în vedere că doar 8% din cetățenii germani s-au imunizat împotriva COVID-19. Anunţul a fost făcut de ministrul german al Sănătăţii. Propunerea trebuie aprobată de Parlament.

Potrivit inițiativei, persoanele complet vaccinate nu vor mai prezenta un test de coronavirus cu rezultat negativ pentru a intra în anumite magazine sau frizerii şi vor putea să participe, fără restricţii, la anumite evenimente.

Decizia a reușit să împartă țara în două tabere. Medicii, experții în sănătate publică și polițiștii nu susțin relaxarea restricțiilor pentru persoanele vaccinate. Mai mult decât atât, cadrele medicale avertizează că astfel s-ar putea pierde bilanțul real al infectărilor, iar autoritățile nu vor mai putea ține pasul cu ritmul pandemiei și un eventual nou val de infectări, informează Deutsche Welle.

Cei vaccinaţi vor fi scutiţi de la carantină după ce s-au întors din străinătate. Excepţie vor face cazurile care provin dintr-o ţară considerată zonă cu risc ridicat, precum India. Campania de vaccinare se desfăşoară într-un ritm lent în Germania. Mai puţin de 10% din locuitorii Germaniei au fost complet vaccinaţi, în timp ce peste 20% au primit o singură doză.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri