Gestul altruist al unei familii din Bihor salvează viețile altor semeni necunoscuți aflați în suferință

Foto: facebook/ANT

În zorii zilei de marți, 05 septembrie, la Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea a avut loc cea de-a 14-a prelevare de organe și țesuturi din cadrul acestei unități sanitare de la începutul anului, de la o pacientă în vârstă de 49 de ani, decedată în urma unui AVC. Prin gestul deosebit al familiei care a înțeles importanța donării de oragne și țesuturi, alți 5 pacienți vor avea o viață mult mai bună.

Mulţumim cu profund respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul suprem de altruism, precum și echipelor medicale care au făcut posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica șansă la viață!, e mesajul postat pe pagina de facebook a Agentiei Nationala de Transplant.

Prima, și poate cea mai încărcată de emoții , etapă a acestei acțiuni salvatoare de vieți a fost realizată cu profesionalism și responsabilitate de echipa spitalului orădean: Dr. Tudorel Sabău – KDP, As. Petru Cotrău – coordonator transplant, Dr. Monica Filip, Dr. Popa Oana, Dr. Angelescu Dan, As Aurelia Cheregi, As. Magyar Marga, As. Ciorba Florica, As. Cristina Pocsai.

Intervențiile de prelevare ale organelor au fost realizate de echipele chirurgicale ale Institutul Clinic Fundeni – condusă de Dr. Guenadiy Vatachki pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca – condusă de Dr. Doria Roman pentru rinichi. Prelevarea corneei a fost realizată de echipa Clinicii de Oftalmologie a SCJU Bihor.

Distribuie informația
Alte știri