Gheorghe Bogdan solicită reintroducerea trenurilor de călători pe ruta Ciumeghiu-Holod-Vașcău

Gheorghe Bogdan, deputat PSD de Bihor, a adresat marți, 28 ianuarie, o interpelare ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, privind încetarea circulației pe cale ferată a trenurilor de călători de pe ruta Ciumeghiu – Holod – Vașcău.

Aproape 100 de persoane au semnat o petiție, ce a fost transmisă și altor instituții publice, precum S.N.T.F.C. CFR Călători S.A. – Regionala Cluj, Instituția Prefectului Bihor și Consiliului Județean Bihor, prin care își exprimau nemulțumirea față de decizia sistării circulației trenurilor de călători, începând cu data de 1 ianuarie 2020, pe sectorul de cale ferată mai sus menționat.

Semnatarii petiției se arată îngrijorați cu privire la riscul pierderii locurilor de muncă prin imposibilitatea deplasării la serviciu. De asemenea, prin sistarea circulației trenului, copiii din zonă, dependenți de transportul feroviar, sunt deja puși în imposibilitatea de a frecventa cursurile unităților de învățământ din municipiul Beiuș și orașul Ștei.

„Având în vedere această situație apărută la început de an, după un anunț prealabil făcut doar cu o lună înainte de punerea în aplicare a măsurii, consider că ministerul de resort este obligat să ia măsuri urgente pentru prevenirea apariției unei probleme sociale grave. Din acest motiv, i-am cerut ministrului Lucian Bode să estimeze un termen până la care vor fi reintroduse trenurile de călători pe această rută, pentru a nu condamna la izolare locuitorii din zona acestei căi ferate „, a declarat deputatul Gheorghe Bogdan.

Alte știri